MID SEASON SALE tot -50%
en dubbele punten op alles!*

MID SEASON SALE tot -50% én dubbele punten op alles!*

People People

Eind jaren ‘90 begon JBC met het ontwerpen van haar eigen collecties in Houthalen. Eigen kleding ontwerpen betekent ook het vinden van de juiste partners om deze kleding te produceren. Niet alleen moeten onze partners mooie kwaliteitsvolle kleding kunnen maken, levertermijnen kunnen respecteren … maar ook respectvol omgaan met hun medewerkers of op z'n minst open staan voor verbeteringen. Dat die zoektocht niet altijd over rozen liep is zeker, maar dat wet betrouwbare partners hebben gevonden dat staat ook vast.

Samenwerking met onze partners

Onze waarden en normen van werken

Aan het begin van een partnership met een nieuwe leverancier gaan we na of de leverancier wel werkt volgens onze waarden en normen. Dit gebeurt zowel voor producenten van JBC-producten als voor leveranciers van externe merken. Als je niet aan een basisniveau van verantwoord ondernemen voldoet en/of je niet wilt werken aan verbeteringen dan kom je er niet in. Verantwoord ondernemen is een integraal onderdeel van onze sourcing en aankoopstrategie.

Welke waarden en normen zijn voor ons belangrijk? De basis is respect, maar concreet hebben we 8 werkpunten. De 8 internationaal erkende en essentiële arbeidprincipes zijn:

1. Geen gedwongen werk

2. Vrijheid om je aan te sluiten bij een vakbond en te onderhandelen

3. Geen kinderarbeid

4. Geen discriminatie

5. Betaling van een leefbaar loon

6. Een veilige en gezonde werkomgeving

7. Acceptabele werktijden

8. Een wettelijk bindend arbeidscontract

Monitoring samenwerkingen

De situatie in de fabrieken opvolgen gebeurt op verschillende manieren. Alle fabrieken worden bezocht door onze Sourcing & Production Manager, door onze buyers en door onze CSR manager, Valerie. Ook Ann Claes heeft direct contact met de leveranciers en bezoekt de fabrieken op regelmatige basis. Deze bezoeken stellen ons in staat om zelf de situatie in te schatten en rechtstreeks met de fabriekseigenaar punten ter verbetering te bespreken. Naast bezoeken, zorgen audits voor een evaluatie van de situatie in de fabrieken. Op basis van die audit rapporten worden verbeterplannen opgesteld. Deze plannen vormen de leidraad om stap voor stap te verbeteren.

Via Fair Wear Foundation en het Bangladesh Akkoord worden ook trainingen gegeven aan het fabrieks management en de werkers. Via de Klachtenprocedures van beide organisaties kunnen de werkers ons ook bereiken met opmerkingen. We doen ons best om de klachten aan te pakken samen met de fabriek.

FairWear
FairWear

Zelf onze werkwijze onder de loep nemen

Practice what you preach. Ook wij moeten onze werkwijze kritisch durven bekijken. Onze collectie planningen, de timings die we aanhouden, de manier waarop we aankopen,… ze kunnen allemaal impact hebben op de arbeidsomstandigheden in de fabrieken waarmee we werken. Daarom is het voor ons belangrijk om ook deze zo goed mogelijk op punt te hebben en aanpassingen door te voeren waar mogelijk.

Partnerships

FairWear

Op 24 april 2013 stortte in Bangladesh de fabriek Rana Plaza in. Er kwamen duizenden werkers om het leven. Hoewel we niet werkzaam waren in deze fabriek, waren we wel erg aangedaan door deze gebeurtenis. We hebben dan ook niet getwijfeld om het Accord for Fire and Building Safety in Bangladesh te ondertekenen. Nu, 7 jaar later is dit voor ons nog een belangrijke samenwerking waardoor we echt stappen voorwaarts hebben kunnen zetten.

Lees meer op onze blog

FairWear

Het lidmaatschap bij het Bangladesh Accord heeft ons geleerd hoe waardevol samenwerkingen zijn om arbeidsomstandigheden te verbeteren. In 2015 zijn we dan ook lid geworden van de Fair Wear Foundation. Een non-profit organisatie die zich inzet voor betere werkomstandigheden in textielfabrieken in 11 productielanden. Al gedurende 5 jaar streven we samen met hen en 129 andere leden voor verbeteringen.

Lees meer op onze blog

FairWear

Twee jaar later, in 2017, hebben we ons ook aangesloten bij het Partnership for Sustainable Textiles. Een multi-stakeholder initiatief dat sociale en ecologische aspecten van de textiel supply chain wil verbeteren.

JBC-medewerkers

Al onze kleding wordt ontworpen in België. We werken met zo'n 220 medewekers op ons hoofdkantoor en distributiecentrum in Houthalen. Onze #JBCfamily is een mix van arbeiders en bedienden, van mannen en vrouwen die we respectvol behandelen omdat zij allemaal een onmisbaar deel uitmaken van onze #JBCFamily.

Iedere medewerker geniet van vele sociale voordelen en een groepsverzekering. Jaarlijks ontvangen onze medewerkers Eco-cheques. Op die manier worden zij ook gestimuleerd om duurzame keuzes te maken. We voorzien elke dag gratis vers fruit en medewerkers kunnen een (elektrische) fiets leasen als een milieuvriendelijk én gezond alternatief voor de auto.

Investeren in de toekomst

We zoeken elke dag het juiste evenwicht tussen mensen, milieu, partnerschappen en financiële prestaties, maar we willen ook meer doen en buiten de grenzen van onze onderneming ons hart laten spreken. En investeren in de toekomst doen we vooral met projecten rond kinderen, want zij zijn onze toekomst.

Steun Bashgari School en School Pooluvapatti Tirupur

JBC hecht als familiebedrijf veel waarde aan kinderen en onderwijs is essentieel bij de ontwikkeling van kinderen. In onze productielanden is naar school gaan voor heel veel kinderen niet vanzelfsprekend. Daarom zijn we sinds 2011 samen met 2 van onze naaste leveranciers betrokken bij 2 school ontwikkelingsprojecten in Bangladesh en in India.

We hebben de schoolgebouwen gerenoveerd en de benodigde schooluitrusting aangekocht. Er is een speeltuin, volleybalveld, fietsenstalling, waterzuiveringsinstallatie, computerlokaal, sanitaire voorzieningen en een grensmuur die de kinderen kan beschermen als ze op school zijn. Het grootste deel van de kinderen zijn trouwens kinderen van de arbeiders die in onze fabrieken werken.

Samenwerking BEWEL

JBC werkt al meer dan 25 jaar samen met BEWEL, Beschermde Werkplaatsen Limburg. Deze vzw stelt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te werk. Elke dag zijn medewerkers van BEWEL in ons distributiecentrum aan de slag om onder andere kleding uit te pakken, ze te sorteren en te scannen voor transport. Daarnaast werken we ook met het BEWEL-magazijn in Hasselt, waar de BEWEL-medewerkers sommige JBC-kledingstukken nog extra zorg geven, zoals het ontkreuken in een stoomtunnel. Niet alleen JBC is blij met hun ondersteuning. Ook de medewerkers van BEWEL zijn fier lid van de #JBCfamily

Studio Unique is het jongste resultaat van onze samenwerking, en de kers op de taart. Voor het borduren van onze gepersonaliseerde items uit de Studio Unique collectie kunnen wij ook rekenen op de hulp van BEWEL. Het borduren van onze items gebeurt in één van hun werkplaatsen. Zo integreren wij de sociale economie op een duurzame manier in onze onderneming en draag jij een gepersonaliseerd item met een sociale toets.

Goede doelen

We hebben al jaren een samenwerking met Make-a-Wish. Hierdoor kunnen elk jaar kinderen stralen in een nieuwe JBC-outfit terwijl hun wens uitkomt. Elk jaar worden er ook kledingpakketten verdeeld aan goede doelen om ook hun werking te kunnen ondersteunen.

En in december laten alle medewerkers van ons hoofdkantoor en magazijn zien hoe groot hun hart is, dan is het onze “Warmste Maand”. Elk jaar zamelen we geld in voor een goed doel. Meestal bakken onze collega's desserts, soep, lasagne… om te verkopen. In 2019 hebben we met de collega’s Warmbandjes gemaakt. De sluitingen waren gemaakt van recycled ghost nets en de kraaltjes waren gemaakt door mensen met een beperking. Door de verkoop hebben we ook nog 6000 euro aan UNICEF kunnen schenken.

Lees meer op onze blog

Eind jaren ‘90 begon JBC met het ontwerpen van haar eigen collecties in Houthalen. Eigen kleding ontwerpen betekent ook het vinden van de juiste partners om deze kleding te produceren. Niet alleen moeten onze partners mooie kwaliteitsvolle kleding kunnen maken, levertermijnen kunnen respecteren … maar ook respectvol omgaan met hun medewerkers of op z'n minst open staan voor verbeteringen. Dat die zoektocht niet altijd over rozen liep is zeker, maar dat we betrouwbare partners hebben gevonden dat staat ook vast.

Samenwerking met onze partners

Onze waarden en normen van werken

Aan het begin van een partnership met een nieuwe leverancier gaan we na of de leverancier wel werkt volgens onze waarden en normen. Dit gebeurt zowel voor producenten van JBC producten als voor leveranciers van externe merken. Als je niet aan een basisniveau van verantwoord ondernemen voldoet en/of je wilt niet werken aan verbeteringen, dan kom je er niet in. Verantwoord ondernemen is dus een integraal onderdeel van onze sourcing en aankoopstrategie.

Welke waarden en normen zijn voor ons belangrijk? De basis is respect, maar concreet hebben we 8 werkpunten. De 8 internationaal erkende en essentiële arbeidprincipes zijn:

1. Geen gedwongen werk

2. Vrijheid om je aan te sluiten bij een vakbond en te onderhandelen

3. Geen kinderarbeid

4. Geen discriminatie

5. Betaling van een leefbaar loon

6. Een veilige en gezonde werkomgeving

7. Acceptabele werktijden

8. Een wettelijk bindend arbeidscontract

Monitoring samenwerkingen

De situatie in de fabrieken opvolgen gebeurt op verschillende manieren. Alle fabrieken worden bezocht door onze Sourcing & Production Manager, door onze buyers en door onze CSR manager, Valerie. Ook Ann Claes heeft direct contact met de leveranciers en bezoekt de fabrieken op regelmatige basis. Deze bezoeken stellen ons in staat om zelf de situatie in te schatten en rechtstreeks met de fabriekseigenaar punten ter verbetering te bespreken. Maar enkel door zelf de fabrieken te bezoeken kan je de situatie begrijpen en de juiste oplossingen zoeken. Naast bezoeken, zorgen audits voor een evaluatie van de situatie in de fabrieken. Op basis van die audit rapporten worden verbeterplannen opgesteld. Deze plannen vormen de leidraad om stap voor stap te verbeteren.

Via Fair Wear Foundation en het Bangladesh Akkoord worden ook trainingen gegeven aan het fabrieks management en de werkers. Via de Klachtenprocedures van beide organisaties kunnen de werkers ons ook bereiken met opmerkingen. We doen ons best om de klachten aan te pakken samen met de fabriek.

FairWear

Zelf onze werkwijze onder de loep nemen

Practice what you preach. Ook wij moeten onze werkwijze kritisch durven bekijken. Onze collectie planningen, de timings die we aanhouden, de manier waarop we aankopen,… ze kunnen allemaal impact hebben op de arbeidsomstandigheden in de fabrieken waarmee we werken. Daarom is het voor ons belangrijk om ook deze zo goed mogelijk op punt te hebben en aanpassingen door te voeren waar mogelijk.

Partnerships

FairWear

Op 24 april 2013 stortte in Bangladesh de fabriek Rana Plaza in. Er kwamen duizenden werkers om het leven. Hoewel we niet werkzaam waren in deze fabriek, waren we wel erg aangedaan door deze gebeurtenis. We hebben dan ook niet getwijfeld om het Accord for Fire and Building Safety in Bangladesh. te ondertekenen. Nu, 7 jaar later is dit voor ons nog een belangrijke samenwerking waardoor we echt stappen voorwaarts hebben kunnen zetten.

Lees meer op onze blog

FairWear

Het lidmaatschap bij het Bangladesh Accord heeft ons geleerd hoe waardevol samenwerkingen zijn om arbeidsomstandigheden te verbeteren. In 2015 zijn we dan ook lid geworden van de Fair Wear Foundation. Een non-profit organisatie die zich inzet voor betere werkomstandigheden in textielfabrieken in 11 productielanden. Al gedurende 5 jaar streven we samen met hen en 129 andere leden voor verbeteringen.

Lees meer op onze blog

FairWear

Twee jaar later, in 2017, hebben we ons ook aangesloten bij het Partnership for Sustainable Textiles. Een multi-stakeholder initiatief dat sociale en ecologische aspecten van de textiel supply chain wil verbeteren.

JBC-medewerkers

Al onze kleding wordt ontworpen in België. We werken met zo'n 220 medewerkers op ons hoofdkantoor en distributiecentrum in Houthalen. Onze #JBCfamily is een mix van arbeiders en bedienden, van mannen en vrouwen die we respectvol behandelen omdat zij allemaal een onmisbaar deel uitmaken van onze #JBCFamily.

Iedere medewerker geniet vele sociale voordelen en een groepsverzekering. Jaarlijks ontvangen onze medewerkers Eco-cheques. Op die manier worden zij ook gestimuleerd om duurzame keuzes te maken. We voorzien elke dag gratis vers fruit en onze medewerkers kunnen een (elektrische) fiets leasen als een milieuvriendelijk én gezond alternatief voor de auto.

Investeren in de toekomst

We zoeken elke dag het juiste evenwicht tussen mensen, milieu, partnerschappen en financiële prestaties, maar we willen ook meer doen en buiten de grenzen van onze onderneming ons hart laten spreken. En investeren in de toekomst doen we vooral met projecten rond kinderen, want zij zijn onze toekomst.

Steun Bashgari School en School Pooluvapatti Tirupur

JBC hecht als familiebedrijf veel waarde aan kinderen en onderwijs is essentieel bij de ontwikkeling van kinderen. In onze productielanden is naar school gaan voor heel veel kinderen niet vanzelfsprekend. Daarom zijn we sinds 2011 samen met 2 van onze naaste leveranciers betrokken bij 2 school ontwikkelingsprojecten in Bangladesh en in India.

We hebben de schoolgebouwen gerenoveerd en de benodigde schooluitrusting aangekocht. Er is een speeltuin, volleybalveld, fietsenstalling, waterzuiveringsinstallatie, computerlokaal, sanitaire voorzieningen en een grensmuur die de kinderen kan beschermen als ze op school zijn. Het grootste deel van de kinderen zijn trouwens kinderen van de arbeiders die in onze fabrieken werken.

Samenwerking BEWEL

JBC werkt al meer dan 25 jaar samen met BEWEL, Beschermde Werkplaatsen Limburg. Deze vzw stelt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te werk. Elke dag zijn medewerkers van BEWEL in ons distributiecentrum aan de slag om onder andere kleding uit te pakken, ze te sorteren en te scannen voor transport. Daarnaast werken we ook samen met het BEWEL-magazijn in Hasselt, waar de BEWEL-medewerkers sommige JBC-kledingstukken nog extra zorg geven, zoals het ontkreuken in een stoomtunnel. Niet alleen JBC is blij met hun ondersteuning. Ook de medewerkers van BEWEL zijn fier lid van de #JBCfamily.

Studio Unique is het jongste resultaat van onze samenwerking, en de kers op de taart. Het borduren van onze items gebeurt in één van hun werkplaatsen. Zo integreren wij de sociale economie op een duurzame manier in onze onderneming en draag jij een gepersonaliseerd item met een sociale toets.

Goede doelen

We hebben al jaren een samenwerking met Make-a-Wish. Hierdoor kunnen elk jaar kinderen stralen in een nieuwe JBC-outfit terwijl hun wens uitkomt. Elk jaar worden er ook kledingpakketten verdeeld aan goede doelen om ook hun werking te kunnen ondersteunen.

In december laten alle medewerkers van ons hoofdkantoor en magazijn zien hoe groot hun hart is, dan is het onze “Warmste Maand”. Elk jaar zamelen we geld in voor een goed doel. Meestal bakken onze collega's desserts, soep, lasagne… om te verkopen. In 2019 hebben we met de collega’s Warmbandjes gemaakt. De sluitingen waren gemaakt van recycled ghost nets en de kraaltjes waren gemaakt door mensen met een beperking. Deze verkoop hebben we aan UNICEF kunnen schenken.

Lees meer op onze blog