Geniet nu van €10 korting bij aankoopschijf van €50!*

Levering & Retour

Kan ik voor levering in een JBC-winkel kiezen?

Ja, dat kan! Je kunt je bestelling laten leveren in jouw favoriete JBC-winkel. Welke JBC-winkel je precies kiest, kun je aanduiden tijdens het bestelproces.

Bekijk het overzicht van alle JBC-winkels

Kan ik voor thuislevering kiezen?

Ja, dat kan! Kies DPD Home Delivery als aflevermethode. Selecteer dan een levering op een adres naar keuze.

Wat is een Pickup parcelshop en hoe werkt dit?

Wil je jouw JBC-bestelling laten leveren in een afhaalpunt? Kies dan voor Pickup parcelshop. Selecteer DPD als aflevermethode en dan de optie parcelshop. Je krijgt vervolgens een overzicht te zien van alle mogelijke parcelshops met hun openingsuren.

Je vindt altijd wel een Pickup parcelshop (krantenwinkel, bloemenwinkel, wijnhandel, benzinestation, supermarkt …) in je buurt waar je jouw JBC-bestelling kunt gaan halen. Bekijk het overzicht van alle Pickup parcelshops.

Alle Pickup parcelshops zijn open op zaterdag en de meeste parcelshops zijn zelfs 6 dagen op 7 open. Hoe dat precies in zijn werk gaat, ontdek je in dit filmpje.

Wanneer je pakketje afgeleverd is in Nederland, kan je retourneren via een Pickup parcelshop in Nederland. Kies hier uit het overzicht van de Pickup parcelshops.

 

Betaal ik verzendkosten?

Je betaalt geen verzendkosten als je ervoor kiest om je bestelling af te halen in een JBC-winkel.

Laat je de bestelling verzenden met DPD naar België, Luxemburg of Nederland, dan is de verzending gratis als je voor meer dan 50 euro bestelt. Bedraagt je bestelling minder dan 50 euro? Dan betaal je 3,90 euro verzendkosten

Als je achteraf je bestelling wilt terugsturen, dan betalen wij de retourkosten.

Kan ik mijn verzendadres aanpassen nadat mijn bestelling geplaatst is?

Eenmaal je order geplaatst is, kun je dit helaas niet meer aanpassen. Je verzendadres dus ook niet.

Indien je niet aanwezig bent bij thuislevering door DPD, wordt er een briefje achtergelaten in je brievenbus door de DPD-chauffeur.

Je kunt met de toegewezen code op het briefje inloggen op www.nieuwelevering.be en kiezen voor een levering

- in een Pickup parcelshop

- op een latere datum met eventuele neerzettoestemming

- op een ander verzendadres

 

Als je geen keuze maakt, komt DPD de eerstvolgende werkdag terug om het pakket nogmaals aan te bieden.

Kan ik mijn bestelling laten leveren in andere landen dan België en Luxemburg?

Ja, dat kan in Nederland. Je kan ervoor kiezen om je bestelling thuis in Nederland te leveren of je kan je bestelling ophalen in een Pickup parcelshop in Nederland.

Andere landen zijn momenteel nog niet mogelijk.

Wanneer is mijn bestelling klaar om op te halen of wanneer krijg ik ze thuis geleverd?

De meeste bestellingen worden de volgende werkdag al bij jou thuis geleverd! Als de artikelen beschikbaar zijn in ons magazijn en wij jouw bestelling voor 21 uur hebben gekregen, dan komt jouw bestelling de volgende werkdag al bij jou aan. In de webshop en in het winkelmandje krijg je bij de keuze van een kleur en maat een indicatie van de levertijd voor dat specifieke artikel. Je gekozen combinatie van artikelen in je finale bestelling kan ervoor zorgen dat de levertijd indicatie voor je pakket verschilt van de levertijd indicatie van een van de artikelen. De levertijd indicatie van het pakket krijg je daarom ook bevestigd in een aparte e-mail nadat je je bestelling hebt afgerond.

Je hebt gekozen voor levering in je favoriete JBC-winkel; dan krijg je een e-mail zodra je pakje in de door jou gekozen winkel is. Je hebt gekozen voor een thuislevering of een levering in een Pickup parcelshop; dan kun je via de tracking module je pakketje volgen. Zodra we het pakketje aan DPD gegeven hebben, krijg je een e-mail over de status van je verzending.

Als je een bestelling met meerdere artikelen hebt geplaatst, is het mogelijk dat je bestelling uit een aantal deelleveringen bestaat. Per deellevering ontvang je de nodige gegevens via mail.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Ja, je kunt één of meerdere stukken van je bestelling gratis terugsturen binnen 30 kalenderdagen na ontvangst ervan. Wij betalen de retourkosten. Hiervoor moet je de instructies op het bijgeleverde retourformulier volgen. Je kunt je pakketje terugbrengen naar je favoriete JBC-winkel of het terugsturen via een Pickup parcelshop. Bekijk hier het overzicht van  alle JBC-winkels en van alle Pickup parcelshops.

Wanneer je pakketje afgeleverd is in Nederland, kan je retourneren via een Pickup parcelshop in Nederland. Kies hier uit het overzicht van de Pickup parcelshops.


Bestaat je bestelling uit meerdere deelleveringen en wil je artikelen van deze verschillende deelleveringen retourneren? In dat geval is het belangrijk dat je de artikelen per bijpassende zending inpakt en hiervoor de bijpassende retourdocumenten en retoursticker gebruikt.

Kost het geld om mijn bestelling te retourneren?

Neen, je kunt je pakketje gratis terugsturen.
Gaat het om je volledige bestelling, dan storten we het volledige bedrag terug, behalve de eventuele verzendkosten die je betaalde voor een thuislevering onder €50.
Wil je een of meer artikelen van je bestelling houden, dan storten we de betaalde kostprijs van de geretourneerde artikelen terug, behalve de eventuele verzendkosten die je betaalde voor een thuislevering onder €50.
Heb je een artikel besteld tegen een bepaalde korting? Dan krijg je natuurlijk alleen het bedrag terug dat je betaald hebt.

Hoe betaalt JBC een retour terug?

Als je een retour naar een van de JBC-winkels brengt, krijg je onmiddellijk je geld terug of mag je een nieuw product uitzoeken.

Als je een retour doet via een Pickup parcelshop is de terugbetaling afhankelijk  van de gekozen betaalmethode. De terugstorting zal automatisch gebeuren via de betaalmethode die je hebt gekozen bij het bestellen van het pakje (MasterCard, Visa of Maestro). Bij zo’n terugbetaling kan het soms 2 weken duren voordat het geld op je rekening staat.

Als je een kioskbestelling hebt geplaatst en aan de kassa hebt betaald, heeft JBC geen gegevens over je bankrekeningnummer in haar databank. Eenmaal JBC je retourartikelen heeft ontvangen, zal je een mail krijgen met de vraag naar je IBAN-nummer. Het volstaat om via deze mail je gegevens door te sturen.

Een retourzending via DPD, hoe werkt dat?

Je moet de artikelen die je retour wilt sturen opnieuw verpakken in de originele verpakking. Vul het retourdocument in en steek het bij de artikelen die je terugstuurt. Het label dat je terugvindt op het retourdocument moet je over het verzendlabel plakken.

Daarna breng je je pakketje naar een Pickup parcelshop om het te verzenden naar JBC.

Kies uit het overzicht van dePickup parcelshops.

Wanneer je pakketje afgeleverd is in Nederland, kan je retourneren via een Pickup parcelshop in Nederland. Kies hier uit het overzicht van de Pickup parcelshops.