Over ons

JBC daar straal je mee

JBC werd in 1975 opgericht. In dat jaar opent oud-wielrenner Jean Baptiste Claes – kortweg Jean – zijn eerste winkel in Schulen bij Hasselt. Het is een 'Amerikaanse stock' met een ruim assortiment van broeken en rokken tot koffiekannen en theekopjes.

Het concept slaat aan en al snel komen er veel winkels bij. In 1985 versterken de kinderen van Jean – Ann en Bart – het team. Vanaf het begin van de jaren 1990 gaat het in stijgende lijn en ligt de focus steeds meer op mode.

Ondertussen is JBC uitgegroeid tot één van de belangrijkste modeketens in België en Luxemburg. Onze winkels in België, Luxemburg en Duitsland vind je vooral op wegen naar de stad met parking voor de deur, maar we hebben er ook heel wat in stads- en shoppingcentra. Ze zijn comfortabel en fris ingericht. Ook is het eenvoudig om je favoriete collecties te bestellen via onze online shop.

JBC is geëvolueerd naar een professioneel en trendbewust modemerk met een eigen karakter. Een sterke marketing en automatisering ondersteunen onze drive.

Bovendien zet JBC zich in om duurzame mode te brengen en zijn we lid van de Fair Wear Foundation, een organisatie die zich actief inzet voor betere arbeidsomstandigheden in de mode industrie. JBC streeft naar faire kledij tegen een faire prijs. 

En morgen? Dan moét het nog beter!