JBC wil een bijdrage leveren aan de productie van meer milieuvriendelijke kleding. Zo hebben we een ruim aanbod aan biokatoen, en brengen we jaarlijks een GOTS-gecertificeerde collectie (Global Organic Textile Standard) op de markt.

Biokatoen

JBC laat haar kleding produceren in China (62%), Bangladesh (13%), Turkije (8%), Tunesië (7%), India (5%), Litouwen (4%), Pakistan en Italië (elk 1%). Hoewel dit niet wettelijk verplicht is, vermeldt JBC in haar kledingstukken steeds het land van productie op het kledinglabel. Dit label wordt achter het label met wasvoorschriften bevestigd.

Biokatoen is een vaste waarde in onze collectie. Biokatoen is katoen gekweekt op volledig natuurlijke wijze, zonder gebruik te maken van chemische producten en pesticides. Op deze manier dragen we ons steentje bij aan een groener milieu en gezondere werkomstandigheden. Bovendien is biokatoen erg zacht en natuurlijk om te dragen.


Indien een kledingstuk bij JBC de hangtag ‘bevat biokatoen’ draagt, betekent dit dat dit kledingstuk meer dan 50 procent biokatoen bevat.

Indien een kledingstuk bij JBC de hangtag ‘biokatoen’ draagt, betekent dit dat dit kledingstuk meer dan 90 procent biokatoen bevat.

GOTS-collectie

Jaarlijks brengt JBC ook een GOTS-gecertificeerde collectie uit. Het GOTS-logo garandeert dat het kledingstuk bestaat uit meer dan 95 procent biokatoen, en biedt tevens de garantie dat het geproduceerd werd in correcte sociale omstandigheden (met respect voor menselijke werkuren, leefbaar loon, veilige en gezonde werkomstandigheden, geen discriminatie, geen gedwongen arbeid, geen kinderarbeid)

Toxische stoffen

JBC werkt met een uitgebreide lijst van chemische producten, die niet mogen gebruikt worden bij de productie van onze kledij. We gaan hierin verder dan de lijst met verboden chemicaliën die is opgenomen in REACH, de verordening van de Europese Unie die is aangenomen om de gezondheid van de mens en het milieu beter te beschermen tegen de risico's die chemische stoffen kunnen opleveren. Er gebeuren regelmatig steekproeven, waarbij kledingstukken getest worden om te checken of ze geen verboden chemische producten bevatten.


REVIVE-collectie

JBC bracht in 2014 als eerste Belgische modemerk een Cradle-to-Cradle gecertifieerde collectie op de markt, die de naam Revive kreeg. Cradle-to-Cradle (letterlijk: van wieg-tot-wieg) is een nieuw businessmodel met als streefdoel om te produceren en te consumeren zonder schade te berokkenen aan mens of milieu. Het sluiten van de materialenkringloop staat centraal.

In 2016 bracht JBC haar tweede REVIVE-collectie in de winkels. Dit keer ging het om een homewear collectie voor het hele gezin. Bij de productie van de collectie werd gekozen voor 100% biokatoen, biokatoen garens ipv polyestergarens, geen ritsen (want die zijn moeilijk recycleerbaar), prints op waterbasis, enz. REVIVE kledingstukken mogen na gebruik teruggebracht worden naar de winkel, JBC garandeert dat we de materialenkringloop rond maken.

I AM

I AM is een kwaliteitsvol en eigentijds merk dat je terugvindt bij JBC, en dat voluit de kaart van duurzame mode trekt. I AM gelooft dat duurzaamheid veel verder gaat dan het toevoegen van een aantal ecologische materialen in een kledingstuk. Echte duurzaamheid vraagt naar een 360° aanpak, die steunt op transparantie en openheid over wat je al doet. Lees hier meer over I AM, 360° duurzaam.