Nu tot 50% korting voor het hele gezin, bij aankoop vanaf 2 artikelen. Shop hier 

Nu tot 50% korting voor het hele gezin, bij aankoop vanaf 2 artikelen. Shop hier

Het Bangladesh Veiligheidsakkoord is een unieke internationale samenwerking met andere kledingmerken en retailers (meer dan 200 bedrijven), en met vakbonden en NGO's. Het is een baanbrekend en bindend akkoord om de brandveiligheid en de algemene veiligheid van de gebouwen in Bangladesh te controleren en te verhogen.

Wij vinden het belangrijk dat er gezamenlijke initiatieven over landen heen ondernomen worden, daarom dat wij dit akkoord als eerste Belgische onderneming ondertekend hebben. Ook onze leveranciers in Bangladesh engageren zich om mee te werken aan de uitvoering van het Veiligheidsakkoord.

Het Veiligheidsakkoord omvat onafhankelijke en transparante inspecties van de Bengaalse kledingfabrieken (waar de deelnemende bedrijven produceren). Deze inspecties hebben betrekking op de elektriciteit, de brandveiligheid en de structurele bouw van de fabrieken. Indien er gebreken worden vastgesteld, is het verplicht om binnen een bepaalde tijd voor structurele verbeteringen te zorgen. Het Akkoord voorziet ook in trainingen aan de arbeiders rond veiligheid en gezondheid op de werkvloer.

Transparantie is een belangrijk aandachtspunt van het Veiligheidsakkoord. Dit betekent dan ook dat alle fabrieken, rapporten en verbeteringen, openbaar gemaakt worden. Meer informatie over het Veiligheidsakkoord, de lijst van fabrieken die geïnspecteerd zijn en de inspectierapporten, vindt u op de website van het Veiligheidsakkoord (www.bangladeshaccord.org).

Op 24 april 2014 bedankte de Schone Kleren Campagne de kledingbedrijven die de stap hebben gezet om de veiligheid in de kledingfabrieken in Bangladesh structureel te verbeteren. Lees meer hierover.