Samen met JBC naar meer duurzaamheid Samen met JBC naar meer duurzaamheid

Onze duurzaamheidsstrategie

#GeefHetDoor met JBC

Je familie, die wil je zien stralen van geluk. Wat voor jou belangrijk, mooi of waardevol is, wil je graag aan hen doorgeven. Dat is ook wat wij als familiebedrijf al generaties lang doen: we geven niet alleen waarden door, zoals respect voor wie met ons werkt en voor onze goede doelen. Maar ook ideeën over het doorgeven en hergebruiken van kleding, en binnenkort ook onze kennis over stoffen; dat is voor ons ‘duurzaamheid’.

Door families, voor families. We goten alles wat we al jarenlang doen en alles wat we nog van plan zijn in onze heldere duurzaamheidsstrategie #GeefHetDoor. Zo kan elke familie nog generaties lang stralen in een JBC-outfit. Zo weet jouw familie wat ze draagt, weet jij dat je goed bezig bent, en geven we samen onze liefde en passie voor Belgische mode door aan de families die na je komen.

Samen met JBC naar meer duurzaamheid Samen met JBC naar meer duurzaamheid

Dit zijn onze 5 pijlers

1. Circulaire initiatieven

Circulaire initiatieven

#WeGevenKledingDoor

Je JBC-kleding is speciaal gemaakt om door te geven - en dankzij de topkwaliteit doe je dat met je hand op het hart. Dat vinden wij als familiebedrijf niet meer dan logisch. Want wat voor het ene kind te klein is, wordt iets nieuws voor een broertje, zusje, neefje, nichtje of kiddo van een ander tof gezin.

Dankzij deze circulaire initiatieven kunnen jouw kids hun JBC-items extra lang dragen en doorgeven: Op-Nieuw tweedehandscorners in de winkels, naamlabels voor twee kindjes, inzamelboxen, retoucheservices … Alles om je JBC-kleding opnieuw een leven te geven.

Ontdek onze circulaire initiatieven

2. Materiaalkeuze

Materiaalkeuze

#WeGevenOnzeRoadmapDoor

De stoffen van je jeans, blouse of sweater hebben een grote impact op onze planeet. Daarom willen we zo veel mogelijk kiezen voor alternatieve materialen. Ons doel: tegen 2030 zijn 100% van onze belangrijkste stoffen - katoen, polyester en viscose - verandert naar alternatieve stoffen met minder impact op mens en milieu.

Daarvoor switchen we naar biologisch geteeld katoen, gerecycleerd polyester, Tencel-modal … Zo weet jouw familie wat ze draagt en weet jij dat je goed bezig bent.

Ontdek onze materiaalkeuze

3. Onze partners in de keten

Onze partners in de keten

#WeGevenRespectDoor

Bij JBC rekenen we op onze mensen, maar zij ook op ons. Dus geven we al generaties lang respect door voor de arbeiders van onze leveranciers - een vaste waarde in ons familiebedrijf. We kiezen bewust voor meer transparantie in onze productieketen door het ondertekenen van de Transparancy Pledge.

Daarnaast behaalden we in 2024 de status ‘Good’ op de Fair Wear Brand Performance Check. Als lid van de Fair Wear Foundation streven we naar een eerlijke, veilige, gezonde en positieve werkomgeving voor iedereen in de keten - nu maar ook in de toekomst.

Meer over onze partners in de keten

4. Onze goede doelen

Onze goede doelen

#WeGevenLiefdeDoor

Bij JBC doen we niet alleen goed voor jouw familie, maar ook vaak voor families om je heen. Elk jaar bundelen we onze krachten met organisaties en goede doelen die ons nauw aan het hart liggen: Berrefonds, Make a Wish, Pakje van je Hart, ondernemers voor een warm België.... Aan deze JBC-community geven we dan ook al onze liefde door. We maken thema’s bespreekbaar, geven steun aan zij die het nodig hebben en schenken ze een deel van de opbrengsten.

Ontdek onze goede doelen

5. De #JBCfamily

De #JBCfamily

#WeGevenFunDoor

De JBC-familie is een toffe, grote, kleurrijke en vrolijke bende. ‘Je familie kies je niet’, zeggen ze weleens. Maar wij zijn er zeker van dat we jullie wel elk moment van het jaar aan onze feesttafel willen. Welkom bij de JBC-familie!

Meet the family
Duurzaamheid bij CRG

Duurzaamheid bij CRG: #PassItOn

JBC is lid van een grotere familie: De Claes Retail Group of CRG met zusterbedrijven Mayerline en CKS. Als Belgisch familiebedrijf investeert CRG al generaties lang in zijn merken en mensen. We delen niet alleen kennis, maar ook waarden, overtuigingen, ideeën en goede gewoontes. Van mens tot mens, van generatie op generatie. Van Mayerline over CKS tot JBC. Samen maken we onze belofte sterker.

Dat gedeelde engagement komt tot leven in het duurzaamheidsverhaal #PassItOn, ook bekend als #GeefHetDoor of #Transmettons. Alle duurzaamheidsinitiatieven van de hele groep passen perfect in dit verhaal. Samen zetten we ons in voor waar wij in geloven en geven we het door aan de volgende generaties.

Meer over #GeefHetDoor?

naar het crg-duurzaamheidsverhaal lees het duurzaamheidsverslag
Duurzaamheid bij CRG
Onze missie van JBC Onze missie van JBC

Onze missie

Wij geven het al generaties lang door.

Onze liefde voor Belgische mode.

Ons geloof in een mooiere wereld.

Positieve energie. Levensvreugde.

Kleding voor het hele gezin, waar we ons echt goed in voelen.

Wij geven door wat we weten, waar we voor leven.

Ons streven naar verduurzamen.

Een heldere inkijk.

In stoffen, onze mensen, de mode.

Vanuit ons hart.

Voor iedereen die na ons komt.

Geef je ’t mee door?

Aan je kinderen, je ouders, je partner.

Vrienden en vriendinnen. Collega’s.

Iedereen die je graag ziet.

Geef je goed gevoel door. Je aanstekelijke glimlach.

Je passie, positivisme en zelfvertrouwen.

Waarvoor jij staat. Waarin jij gelooft. Wat jij weet.

Waar jij voor wil blijven gaan.

Ann & Bart Claes

Samen met JBC naar meer duurzaamheid Samen met JBC naar meer duurzaamheid

Meer duurzaamheid bij jbc