Tot -70% bij aankoop vanaf 2 artikelen. Shop nu

Koppelverkoop: tot -70% bij aankoop vanaf 2 artikelen. Shop nu

modepraatjes

  • Eerste hulp bij kraambezoeken

    10 dingen die je zéker niet mag zeggen op kraambezoek

10 dingen die je zéker niet mag zeggen op kraambezoek

Eerste hulp bij kraambezoeken: je wil niet (we herhalen: niet) die irritante, betweterige vriendin zijn met goedbedoelde, en helaas ook totaal misplaatste opmerkingen. Deze tien dingen hou je dus maar beter voor jezelf.

“Wat een leuke knul!”

Niks mis mee als het een jongen is, een sociaal drama als het een meisje is. En daar ben je bij pasgeboren baby’s niet altijd even zeker van. Opletten met die gender-gerelateerde woorden dus.

“Wat zie je er moe uit!”

Nogal wiedes dat een vrouw die pas bevallen is er niet meteen fris en monter uitziet. (Want ja, Kate Middleton is écht wel een uitzondering.)

“Wacht maar tot het een peuter/kleuter/puber is.”

Klopt, ooit zal dat schattig wezentje roepen en tieren dat ze meer zakgeld wil en dat haar mama onmenselijk en onredelijk is. Ooit. Momenteel zit mamalief nog op een roze wolk en heeft ze daar geen boodschap aan.

“Hij heeft waarschijnlijk honger/krampjes/slaap/…”

Dat weten de ouders beter dan jij.

“Wat lijkt hij op zijn bomma!”

Gevaarlijk, vooral als de mama niet dol is op haar schoonmoeder. Of de schoonmoeder in kwestie niet bepaald moeders mooiste is. Zeg liever: “Wat een lieve baby.”

“Wanneer gaan jullie voor een tweede kindje?”

Iets met 36 uur persen en 0 uur slaap. Het laatste waar ze nu aan denkt is een tweede keer door die hel gaan. En het is maar een idee hé, maar misschien wil ze ook eerst genieten van deze baby, die, euh, nog geen week oud is?

“Hopen jullie op een meisje, je weet wel, de volgende keer?”

Zie hierboven. En ook: als het kind maar gezond is, toch? (En ook: ja, de kans is groot dat ze de volgende keer een meisje wil om haar in schattige prinsessenkleren te hijsen, daar heb je het antwoord op je vraag.)

“Ik kon na 6 weken al in mijn normale jeans, maak je geen zorgen.”

Nieuwsflash: daar maakte de kersverse moeder zich geen zorgen om. Tot jij erover begon. Trouwens: die zwangerschapsjeans zit best goed. Ze wil ‘m vast nog zes maanden aan.

“Epidurale? Ik ben op natuurlijke wijze bevallen.”

Leuk voor jou! Maar hou die informatie even voor je alsjeblieft. Je mag best trots zijn op de pijn die je hebt geleden, maar het is helemaal oké dat zij daar niet voor heeft gekozen. En ook al bedoel je er niets mee: sommige mama’s voelen zich (geheel onterecht) schuldig omdat ze niet op natuurlijke wijze bevallen zijn.

“Probeer ook een dutje te doen als de baby slaapt.”

Ja, natuurlijk. Briljant idee! Hoewel een pas bevallen mama waarschijnlijk ogen heeft die dichtvallen van vermoeidheid, moet er natuurlijk ook nog iemand zorgen dat er eten op tafel komt. Enne, de was, de plas en de boodschappen? Wie doet die wanneer mama ligt te slapen? En een frisse douche op z’n tijd zou ook welkom zijn.

Een laatste tip: neem een praktisch cadeautje mee. De mama wordt waarschijnlijk al bedolven onder de knuffels en ander speelgoed waar de baby voorlopig niets aan heeft. Wil je iets origineels geven? Een baby kan nooit genoeg slabbetjes en rompertjes hebben. Koop die laatste in oplopende maten, want baby’tjes groeien als kool. (Al zeg je dat beter ook niet tegen de kersverse mama – die wil zo lang mogelijk genieten van haar vijftig centimeter geluk.)

meer verhalen

Hip die hype

Hippe rompertjes voor je baby

Of het nu in het wiegje is, op de speelmat of in de kinderparkje, een rompertje is hét basiskledingstuk van je mini-me.

Zo of zo

Stoere of romantische babyoutfits?

Zwierige rokjes of een coole denim outfit? Zo kleed je je kleintje als een ware mini-me!

MIJN EERSTE KEER

Nieuwe babycollectie: My First

Je baby's eerste dag op de wereld, de eerste sleepover, de eerste dag op de crèche of de eerste verjaardag? Wij vieren alle sleutelmomenten in je baby's leven met een superschattig outfitje!

Sharing = Caring

#JBCfamily