5 tips voor de start van het schooljaar van JBC 5 tips voor de start van het schooljaar van JBC

5 tips voor de start van het schooljaar!

De start van het nieuwe schooljaar is vaak erg spannend, zowel voor de kinderen als voor de ouders. Daarom bereid je je best op tijd voor op de grote dag! Met de onderstaande 5 tips zorg je ervoor dat je kinderen met plezier naar school gaan, vermijd je de ochtendrush, zorg je dat herinneringen gekoesterd worden, creëer je een goede schoolroutine en een fijn ochtendritueel voor het hele gezin.

Terug naar school tips van JBC

Begin op tijd aan een schoolroutine

Maak de overgang van vakantie naar school gemakkelijker door je kind 1 à 2 weken voor het begin van het schooljaar vroeger naar bed te laten gaan. Nog wat tips nodig om dat vlotter te laten verlopen? Lees je kindje een boek voor of laat hen net zelf uit het boek voorlezen. Ontdek de leukste voorleesboeken in onze Local Market, zoals de Smurfenboeken!

Trek je kleine schat ook een supertoffe pyjama aan, bijvoorbeeld een pyjama met Meneer de Uil, Maya of de hondjes van Paw Patrol. Zo verbind je gaan slapen met een positieve vibe en is je zoon of dochter tegen het begin van het schooljaar helemaal uitgerust en klaar om te leren.

Terug naar school tips van JBC

De tofste schoolspullen boosten leermotivatie

Opnieuw naar school gaan is tien keer zo leuk als je zelf je schoolspullen mag kiezen! Neem een kijkje in het gevarieerde aanbod terug-naar-schoolspullen uit onze Local Market-collectie en laat jouw kindje een eigen ringmap, elastomap en/of kaftpapier kiezen! Met de coole etiketten van Enfant Terrible personaliseer je in no time alle schoolboeken. En met een supertoffe pennenzak is leren schrijven het leukste wat er bestaat!

Terug naar school tips van JBC

Haal de mooiste back to school outfits in huis

Maak jouw dochter of zoon enkele weken op voorhand al warm voor de eerste schooldag met dé perfecte back to school outfit uit onze terug-naar-schoolcollecties. Een mooie nieuwe jurk? Check! Leuke jeanssalopette? Dubbel check! Voeg daar nog een net hemd of een lekker warme debardeur aan toe en klaar! Jouw knappe schoolganger zal niet meer kunnen wachten om zijn of haar back to school outfit aan te trekken.

Terug naar school tips van JBC

Bewaar de leukste herinneringen

De eerste schooldag is een dag waarop je zoon of dochter veel nieuwe mensen leert kennen en heel wat herinneringen maakt. Met het vriendenboek van Enfant Terrible blijven de leukste weetjes en de mooiste kunstwerken van nieuwe vrienden voor altijd bij! In het schoolfotoalbum van Stratier bewaar je dan weer supermakkelijk alle schoolfoto’s van je kind. Superleuk om in te bladeren en samen herinneringen op te halen!

Terug naar school tips van JBC

Maak het ochtendritueel leuk én leerrijk

De start van het schooljaar betekent ook dat het ‘s ochtends spitsuur is. Wil je de ochtendrush vermijden? Zorg dan voor een duidelijk ochtendritueel. Opstaan, terug-naar-school outfit aan en op naar de ontbijttafel! Daar staan de borden, het bestek en natuurlijk de lunchboxen van Amuse Your Day al klaar. Moedig je kinderen aan om zelf hun lunch samen te stellen. Zo worden ze iedere dag wat zelfstandiger en kunnen ze kiezen wat ze ‘s middags eten.

Wil je hen toch nog een klein beetje verrassen wanneer ze hun lunchbox opendoen? Schrijf stiekem een lieve boodschap op de brooddoosbriefjes van Amuse Your Day en stop die in de lunchbox. Dan nog even die nieuwe leuke drinkfles van Kambukka vullen en wat lekker fruit in de snackdoos stoppen die bij de lunchbox past. En voilà, nu zijn jouw kinderen helemaal klaar voor een prachtig nieuw schooljaar!