Duurzaamheid JBC Duurzaamheid JBC

Go Clean

Stap voor stap willen we onze keten in België verbeteren op vlak van energie-monitoring, betere verpakking, hernieuwbare energie, overschakelen naar beter transport en zoveel meer. Hieronder leggen we kort even uit hoe het transport en intern er deze dag uitziet.

Transport

Leveranciers → Magazijn in Houthalen

Onze kleding wordt geproduceerd in verschillende landen. Eens deze goederen klaar zijn worden ze getransporteerd naar ons magazijn in Houthalen.

- We focussen ons vooral op zeevracht. Luchtvervoer wordt enkel gebruikt als er geen andere oplossing is voor producten die verlaat zijn. Maar dit blijft een uitzondering en niet de regel

- Voor landen korter bij worden ook treinen en vrachtwagens ingeschakeld.

- We hebben samen met onze leveranciers gekeken naar een systeem om de containerladingen te optimaliseren. Zo vervoeren we geen containers die niet volledig vol zijn.

Magazijn in Houthalen → JBC-winkels

We transporteren de goederen ‘s nachts naar de JBC-winkels waardoor we files vermijden. Ook is er gekeken naar de routes dat de vrachtwagens meer dan 1 winkel doen op 1 route.

Magazijn in Houthalen → Bleckmann (E-commerce)

We voegen de orders van een klant samen zodat ze deze in 1 pakket krijgen. De meeste klanten kiezen ook voor winkel levering, deze gaan mee op het wekelijks transport naar de winkels. Voor deze pakketten werken we samen met Bleckmann, zij helpen ons ook kijken naar duurzamere oplossingen.

Verpakkingen

- Onze papieren zakken zijn gemaakt van FSC papier. Deze worden ook geprint en de kleur bestaat uit watergebaseerde inkt.

- E-commerce verpakkingen zijn zonder plastic en worden verstuurd in een herbruikbare doos dat gemaakt is uit 70% gerecycleerd karton. Deze kan erna nog dienen voor de kids om mee te spelen door de leuke designs van binnen of door volwassenen als opslagruimte.

- Onze magazines worden niet meer verstuurd met plastic verpakkingen.

JBC hoofdkantoor

- Zuidgericht om zoveel mogelijk natuurlijk licht en warmte te krijgen door de grote ramen.

- Goede isolatie om de warmte & koude buiten te houden

- Zonnepanelen die goed zijn voor 20% van ons energieverbruik. Voor de rest werken we samen met Eoly een 100% groene energiepartner.

- Toiletten op gelijkvloers worden doorgespoeld met regenwater. De andere toiletten hebben een doorspoelsysteem dat water bewaard.

- JBC heeft besloten om onder andere de thermostaat van onze winkels en het hoofdkantoor lager te draaien én onze verlichting (eerder) te doven.

- We maken gebruik van Drippl. Dit is een waterautomaat waar onze werknemers hun drinkflessen kunnen vullen. Zo zeggen we nee tegen plastieke waterflessen.

- We maken gebruik van gerecycleerde, SFC-gecertificeerd papier voor printen.

- We sorteren ons afval.

> > > > > > > > > > >

home

Bij JBC hechten we veel belang aan duurzaamheid. Daarom werken wij, stap voor stap, aan het verduurzamen van onze producten en materialen.

Ontdek alles

> > > > > > > > > >

onze materialen

Bij JBC hechten we veel belang aan de kwaliteit van onze kleding maar ook aan de keuze van onze materialen.

Ontdek meer

> > > > > > > > > >

go together

Bij JBC streven we naar een eerlijke, veilige en meer gelijke fashion industrie voor onze leveranciers, fabrieken en alle leden van de #JBCfamily.

Ontdek go together

> > > > > > > > > >

go further

Bij JBC vinden we het belangrijk dat we transparant zijn over ons ketenbeheer (supply chain). Daarnaast streven we naar circulariteit. Geef je JBC-kleding een 2e leven!

Ontdek go further