Duurzaamheid JBC Duurzaamheid JBC

Go Together

Van design en productie tot onze winkels waar we de kleding verkopen, mensen zijn essentieel belangrijk in onze waardeketen. Onze collecties worden in-house gedesigned in ons hoofdkantoor in België en wordt geproduceerd van vezels tot kleding in China, Bangladesh, Turkije, Italië… Bij JBC streven we naar een eerlijke, veilige en meer gelijke fashion industrie voor onze leveranciers, fabrieken en alle leden van de #JBCfamily.

Monitoring

Leveranciers worden zorgvuldig gekozen en gemonitord. Het is onze basis verantwoordelijkheid om de rechten van onze collega’s, medewerkers en klanten te respecteren. Als merk en als lid van Fair Wear vinden we de 8 principes van de Internationale Arbeidsorganisatie belangrijk, ze vormen ook de basis voor onze monitoring.

1. Vrijheid van vereniging en recht op collectieve onderhandelingen

2.Geen discriminatie

3. Eerlijke vergoeding

4.Redelijke werkuren

5.Gezonde en veilige werkomstandigheden

6. Bescherming van kinderen en minderjarigen

7. Werkgelegenheid is vrij gekozen

8. Een juridisch bindende arbeidsrelatie

Om onze leveranciers te monitoren moeten we deze informatie zien te verzamelen en evalueren. Dit doen we door: audits en corrigerende actieplannen, fabrieken bezoeken en opvolging van klachten

We weten dat we niet alle problemen zelf kunnen oplossen, daarom zijn we lid van diverse multi-stakeholder initiatieven en samenwerkingen waarmee wij samen met andere retailers, ngo’s en brancheorganisatie specifieke uitdagingen en kansen aanpakken.

- International accord for health and safety in the textile and garment industry

- Fair Wear Foundation

Brand performance rapport (2021)

Go Together JBC

Samen met wereldmissiehulp en onze inzamelboxen renoveerden we de ‘Bashgari School’ in Bangladesh. Zo konden we schoolbenodigdheden, speelplaats, volleybalveld, fietspark, sanitaire voorzieningen, een computerklas enzovoort voorzien.

Go Together JBC

Al 25 jaar hebben we een samenwerking met Bewel, Beschermde werkplaatsen Limburg. Een organisatie die werk biedt aan mensen met een beperkte toegang tot de arbeidsmarkt. Bij JBC staan zij dagelijks in voor het uitpakken van kleding, sorteren van deze en het scannen voor transport. Ook werken we samen met Bewel magazijn in Hasselt waar JBC-kleding wordt gestreken, gereviseerd en aan kapstokken wordt gehangen.

Go Together JBC
Go Together JBC

Eind 2020 kozen we voor een nieuwe leverancier Compani, de winning voor onze dagelijkse lunch op kantoor. Een lokaal en sociaal geëngageerd bedrijf. Zij groeien hun eigen groenten en zorgen voor werk voor mensen die moeilijk werk vinden op de reguliere arbeidsmarkt.

Goede doelen

- We werken al jaren met Make-a-Wish waar de kinderen een nieuwe outfit kunnen kiezen van JBC.

- Ook doen we kleine individuele activiteiten om verschillende organisatie te ondersteunen. Zo doneren we bv. elk jaar kleding aan goede doelen die dit nodig hebben.

- Vorig jaar €1 voor elk order naar de Warmste Week. Een goed doel dat stond voor gelijkheid. Hiervoor verzamelden we €30.000.

- Wateroverlast in Wallonië: €150.000 ging naar het goed doel ‘Croix-Rouge de Belgique’ voor de getroffen families. Alsook €50.000 ging naar collega’s en hun families die getroffen waren.

- In 2021 verzamelden we ook 6.178 kg per maand met onze inzamelbox. Samen met Wereldmissiehulp geven wij deze kleding een tweede leven.Meer info

Medewerkers

Al onze JBC-kleding is in-house designed in het hoofdkantoor in Houthalen, België. Er werken in totaal 160 medewerkers op het hoofdkantoor. Ook voor hen wordt er gekeken naar een leuke werkomgeving:

- Vers fruit

- Soep

- Drippl: waterautomaat

- Koffie automaten

- Eco-cheques

- Fiets lease

- Groepsverzekering

- CRG-feest

> > > > > > > > > > >

home

Bij JBC hechten we veel belang aan duurzaamheid. Daarom werken wij, stap voor stap, aan het verduurzamen van onze producten en materialen.

Ontdek alles

> > > > > > > > > >

onze materialen

Bij JBC hechten we veel belang aan de kwaliteit van onze kleding maar ook aan de keuze van onze materialen.

Ontdek meer

> > > > > > > > > >

onze milieu inspanningen

Stap voor stap willen we onze keten in België verbeteren op vlak van energie-monitoring, betere verpakking, hernieuwbare energie, overschakelen naar beter transport en zoveel meer.

Ontdek meer

> > > > > > > > > >

go further

Bij JBC vinden we het belangrijk dat we transparant zijn over ons ketenbeheer (supply chain). Daarnaast streven we naar circulariteit. Geef je JBC-kleding een 2e leven!

Ontdek go further