• Gratis levering in winkel
 • Gratis thuis vanaf €50
 • 30 dagen bedenktijd
 • Gratis retour
 • Gratis levering en retour
 • 30 dagen bedenktijd
 • Gratis thuis vanaf €50
 • Samen gaan we voor duurzame mode

  Samen gaan we voor duurzame mode

  Investeren in duurzaam ondernemen, is investeren in de toekomst, in onze kinderen, kleinkinderen en in onze planeet. Ontdek hoe JBC zijn steentje bijdraagt:

Samen gaan we voor duurzame mode

Al jaren breken we een lans voor eerlijke kleding door elk aspect binnen de toeleveringsketen onder de loep te nemen, of het nu om ontwerp, materiaalgebruik of transport gaat. We willen stap voor stap tastbare verbeteringen verwezenlijken en op lange termijn bijdragen aan een duurzamere kledingindustrie.

Want investeren in duurzaam ondernemen, is investeren in de toekomst, in onze kinderen, kleinkinderen en in onze planeet.

Ontdek hoe JBC zijn steentje bijdraagt:

JBC is lid van de Fair Wear Foundation

Fair Wear Foundation

JBC is sinds 1 april 2015 lid van de Fair Wear Foundation (FWF), een non-profit organisatie die samenwerkt met merken en retailers, fabrieken, vakbonden, andere NGO’s en met overheden. Fair Wear wil de werkomstandigheden controleren en stap voor stap verbeteren en ze heeft hiervoor diverse activiteiten opgezet in 11 productielanden. Ze focussen zich op de productielocaties en primaire- en onderaannemers van volgende producttypes: kleding, schoenen, tassen, riemen, tenten, slaapzakken, bagage, home-textiel en aanverwante producten die gemaakt zijn van textiel of leer.

Meer weten over ons Duurzaam Ondernemen beleid? Lees hier ons Social Rapport 2017

De basis van de werkzaamheden van de FWF zijn 8, internationaal erkende, arbeidsprincipes:

1. geen gedwongen arbeid
2. je bent vrij om je aan te sluiten bij een vakbond
3. geen discriminatie
4. geen kinderarbeid
5. betaling van een leefbaar loon
6. redelijke werkuren
7. veilige en gezonde werkomstandigheden
8. wettelijk bindende arbeidsovereenkomst

FWF houdt vooruitgang van de merken en retailers bij door de aangesloten merken elk jaar te evalueren door een strenge controle. De Brand Performance Check is het “rapport” van deze jaarlijkse controle en wordt gepubliceerd op de website van de FWF alsook op onze eigen JBC E-shop. Samenvatting van Brand Performance Check van 2017 voor JBC, die vorige maand werd gepubliceerd: Voor 2017 behaalden we een score van 59 punten en staat in totaal 89% van onze productielocaties onder monitoring. We zitten dus met ons derde jaar lidmaatschap in de “Good” categorie.

En in 2017 hebben we opnieuw stappen vooruit gezet. Zo hebben we een verbeterde kennis over waar elk van onze orders geproduceerd wordt. Daarnaast is onze capaciteitsplanning aangepakt, om er beter voor te zorgen dat we een leverancier niet overladen met productie in een bepaalde maand. Naast ons kantoor in China, dat instaat voor opvolging van orders en fabrieken, hebben we ook een samenwerking opgezet met een onafhankelijk kantoor in Bangladesh, dit verkleint de afstand tussen fabrieken en JBC aanzienlijk. En ook dit jaar en als in de toekomst blijven we stap-voor-stap verbeteringen aanbrengen in onze productieketen.

JBC ondertekend het Bangladesh Veiligheidsakkoord

Deelname aan het Bangladesh Veiligheidsakkoord

Een unieke internationale samenwerking met andere retailers/merken om de brandveiligheid en de algemene veiligheid van de gebouwen in Bangladesh te controleren en te verhogen. Wij vinden het belangrijk dat er gezamenlijke initiatieven over landen heen ondernomen worden, daarom dat wij dit akkoord als eerste Belgische onderneming ondertekend hebben.

Meer informatie over het Veiligheidsakkoord, de lijst van fabrieken die geïnspecteerd zijn en de inspectierapporten, vindt u op de website van het Veiligheidsakkoord

I AM is een kwaliteitsvol, duurzaam en eigentijds merk dat je terugvindt bij JBC

I AM, 360° duurzaam

I AM is een kwaliteitsvol en eigentijds merk dat je terugvindt bij JBC, en dat voluit de kaart van duurzame mode trekt. Bij het creëren van de I AM-collectie wilt designer Sven Bullaert een voorloper zijn en kiest hij voor innovatieve materialen, zoals lyocel, biokatoen, gerecycleerd polyester en bamboe. Echte duurzaamheid vraagt naar een 360° aanpak, die steunt op transparantie en openheid over wat je al doet.

Lees meer
Traceer bij JBC de herkomst van elk I AM-kledingstuk

Trace ‘your’ item

Het Belgische merk I AM gelooft dat duurzaamheid veel verder gaat dan het toevoegen van een aantal ecologische materialen in een kledingstuk. In de JBC E-shop kun je via de tool ‘Trace this item’ de herkomst traceren van elk I AM-kledingstuk. Waar werd het kledingstuk gemaakt? Door wie?

Ontdek het door te klikken op 'Trace this item' onder het I AM product.

Shop I AM Items
JBC hecht belang aan dierenwelzijn en neemt enkele maatregelen

Dierenwelzijn

JBC hecht belang aan dierenwelzijn. We handelen hier dan ook naar bij het gebruik van dierlijke producten in onze kleding. Wij verkopen onder andere geen bont, enkel imitatiebont. Verder mag er geen angorawol verwerkt worden in onze producten. Eind 2016 sloten we ons ook aan bij het internationale Fur Free Retailer Programme.

JBC valt in de prijzen

JBC valt in de prijzen

Vakgenoten hebben massaal gestemd voor JBC als meest duurzame retailer. Onze duurzame inspanningen en activiteiten werden bekroond met de allereerste Retail Sustainability Award 2017. En daar zijn wij trots op!

Post Consumer denim

JBC lanceert als eerste grote kledingketen in België een denimcollectie die gemaakt is uit oude, ingezamelde jeans. De post consumer denim is exclusief beschikbaar in alle JBC-winkels en online.

Shop denim

Sharing = caring

#JBCfamily