• Samen gaan we voor duurzame mode

    Samen gaan we voor duurzame mode

    Investeren in duurzaam ondernemen, is investeren in de toekomst, in onze kinderen, kleinkinderen en in onze planeet. Ontdek hoe JBC zijn steentje bijdraagt:

Samen gaan we voor duurzame mode

Al jaren breken we een lans voor eerlijke kleding door elk aspect binnen de toeleveringsketen onder de loep te nemen, of het nu om ontwerp, materiaalgebruik of transport gaat. We willen stap voor stap tastbare verbeteringen verwezenlijken en op lange termijn bijdragen aan een duurzamere kledingindustrie.

Want investeren in duurzaam ondernemen, is investeren in de toekomst, in onze kinderen, kleinkinderen en in onze planeet.

Ontdek hoe JBC zijn steentje bijdraagt:

JBC is lid van de Fair Wear Foundation

Fair Wear Foundation

Sinds 1 april 2015 zijn wij lid van de internationaal erkende Fair Wear Foundation. FWF zet zich in voor betere arbeidsomstandigheden in de textielindustrie in landen waar kleding wordt gemaakt. We streven naar faire kleding tegen een faire prijs.

Het integrale verslag van de beoordeling van onze eerste jaar lidmaatschap door FWF vind je in onze Brand Performance Check 2017. En in 2019? Dan willen we het nóg beter doen!

Meer weten over ons Duurzaam Ondernemen beleid? Lees hier ons Social Rapport 2017

JBC ondertekend het Bangladesh Veiligheidsakkoord

Deelname aan het Bangladesh Veiligheidsakkoord

Een unieke internationale samenwerking met andere retailers/merken om de brandveiligheid en de algemene veiligheid van de gebouwen in Bangladesh te controleren en te verhogen. Wij vinden het belangrijk dat er gezamenlijke initiatieven over landen heen ondernomen worden, daarom dat wij dit akkoord als eerste Belgische onderneming ondertekend hebben.

Meer informatie over het Veiligheidsakkoord, de lijst van fabrieken die geïnspecteerd zijn en de inspectierapporten, vindt u op de website van het Veiligheidsakkoord

I AM is een kwaliteitsvol, duurzaam en eigentijds merk dat je terugvindt bij JBC

I AM, 360° duurzaam

I AM is een kwaliteitsvol en eigentijds merk dat je terugvindt bij JBC, en dat voluit de kaart van duurzame mode trekt. Bij het creëren van de I AM-collectie wilt designer Sven Bullaert een voorloper zijn en kiest hij voor innovatieve materialen, zoals lyocel, biokatoen, gerecycleerd polyester, jeans en bamboe. Echte duurzaamheid vraagt naar een 360° aanpak, die steunt op transparantie en openheid over wat je al doet.

SHOP I AM
Traceer bij JBC de herkomst van elk I AM-kledingstuk

Trace ‘your’ item

Het Belgische merk I AM gelooft dat duurzaamheid veel verder gaat dan het toevoegen van een aantal ecologische materialen in een kledingstuk. In de JBC E-shop kun je via de tool ‘Trace this item’ de herkomst traceren van elk I AM-kledingstuk. Waar werd het kledingstuk gemaakt? Door wie?

Ontdek het door te klikken op 'Trace this item' onder het I AM product.

Shop I AM Items
JBC hecht belang aan dierenwelzijn en neemt enkele maatregelen

Dierenwelzijn

JBC hecht belang aan dierenwelzijn. We handelen hier dan ook naar bij het gebruik van dierlijke producten in onze kleding. Wij verkopen onder andere geen bont, enkel imitatiebont. Verder mag er geen angorawol verwerkt worden in onze producten. Eind 2016 sloten we ons ook aan bij het internationale Fur Free Retailer Programme.

JBC valt in de prijzen

JBC valt in de prijzen

Vakgenoten hebben massaal gestemd voor JBC als meest duurzame retailer. Onze duurzame inspanningen en activiteiten werden bekroond met de allereerste Retail Sustainability Award 2017. En daar zijn wij trots op!

Post Consumer denim

JBC lanceert als eerste grote kledingketen in België een denimcollectie die gemaakt is uit oude, ingezamelde jeans. De post consumer denim is exclusief beschikbaar in alle JBC-winkels en online.

Shop denim