modepraatjes

  • I AM post consumer denim

    Een nieuw leven
    voor je oude jeans

JBC maakt als eerste grote kledingketen
collectie uit oude jeans

Ontwerper Sven Bullaert is de bezieler achter de I AM collectie, waarbij de focus ligt op uiterst duurzame en innovatieve materialen zoals gerecycleerde denim.

Post – consumer betekent letterlijk “na de consument”. Deze denim broek werd gemaakt van oude, gedragen denims die door consumenten na gebruik naar een inzamelpunt voor oude kleding werden gebracht. Van daaruit zijn de oude broeken naar onze stoffenleverancier gebracht. Hij heeft ze vervezeld zodat hij er nieuw garen van kon maken. Om te zorgen dat de broek nog even sterk is en nog lekker zit, kan hij 20% van deze garen gebruiken om een nieuwe denimstof mee te maken. De andere garen zijn van biokatoen. Die stof hebben wij dan gebruikt om er een nieuwe denim van te maken.

Om deze broek zo duurzaam mogelijk te maken en het mogelijk te maken om ze zo goed mogelijk te recycleren nadat je ze gedragen hebt,werd ook het design aangepast. Knopen, rits-tape, fake-lederen label, stikgaren en de pocket lining zijn allemaal van gerecycleerde materialen. Bovendien hebben we geprobeerd zo weinig mogelijk water te gebruiken bij de wassing van deze jeans.

De post consumer denim is exclusief beschikbaar in alle JBC-winkels en online.

Post Consumer Denim

    Post Consumer Denim: een nieuw leven voor oude jeans.