JBC inzamelbox: geef je kleding een tweede leven

Je kan het hele jaar door kleding binnenbrengen in onze winkels en wij geven jouw kleding een tweede leven. Wij zorgen ervoor dankzij onze samenwerking met de non-profit organisatie Wereld Missie Hulp. De opbrengst hiervan gaat integraal naar scholen die wij steunen in Bangladesh. Een groot deel hiervan wordt in samenwerking met Wolkat gerecycleerd. Dit uniek circulair initiatief is alvast een primeur in de Belgische kledingmarkt.

Inzamelboxen bij JBC

Wereld Missie Hulp is een non-profit organisatie die ons helpt bij het sorteren van de ingezamelde kleding van de inzamelboxen in de JBC-winkels. Zij werken samen met het familiebedrijf Wolkat.

Inzamelboxen bij JBC

Wolkat verwerkt een groot deel van ingezamelde kleding tot nieuwe producten waarbij dat textiel als grondstof wordt gebruikt. Een voorbeeld hiervan is onze circulaire JBC-tas. Deze circulaire en transparante werkwijze maakt Wolkat het enige textielbedrijf ter wereld die de volledige keten beheerst; inzamelen, sorteren, recycleren, spinnen en weven onder één dak.

Inzamelboxen bij JBC

De opbrengst hiervan gaat integraal naar de scholen die wij steunen in Bangladesh

JBC maakt hier geen winst op. Wij steunen sinds 2012 de scholen Bashgari college en Charmeghna Primary School. Waar het begon met een basisschool is er ondertussen ook een middelbare school. Zo hebben we de schoolgebouwen kunnen renoveren, essentiële schooluitrusting kunnen voorzien, helpen bij de ontwikkeling van de speeltuin, een volleybalveld, een computerlokaal,... In 2019 werd nog volop steun gegeven voor verdere aankoop van schoolmeubilair en werd de omheining verstevigd.

Dankzij jullie ingezamelde kleding konden we in de afgelopen jaren 2020 en 2021 €14.000 inzamelen. Dit geld gaat dankzij onze samenwerking met WMH rechtstreeks naar de steun van ons project. Hiermee willen we graag de komende jaren een extra verdieping op het schoolgebouw van de middelbare school, een extra computerklas en een speelplaats creëren.

Inzamelboxen bij JBC

Ann Claes op bezoek bij onze scholen

Inzamelboxen bij JBC