Nu tot 50% korting voor het hele gezin, bij aankoop vanaf 2 artikelen. Shop hier 

Nu tot 50% korting voor het hele gezin, bij aankoop vanaf 2 artikelen. Shop hier

JBC streeft ernaar om haar ecologische voetafdruk verder te verkleinen. Transport uit het Verre Oosten wordt zoveel mogelijk per boot georganiseerd, en zo weinig mogelijk per vliegtuig. Transport per boot heeft immers een veel lagere CO2-uitstoot.Ook in onze winkels willen we ons energieverbruik zo laag mogelijk houden. We maken hiervoor gebruik van een energiemonitoringsysteem (dat authomatisch een melding stuurt bij overschrijding van grenswaardes), led-verlichting, cradle-to-cradle plafonds,…
Decoratiemateriaal in de etalages en winkels wordt maximaal gerecycleerd via onze samenwerking met Flagbag, die er mooie herbruikbare winkeltassen van maakt. Onze papieren winkeltassen zijn gemaakt van FSC gecertificeerd papier, wat wil zeggen dat dit papier afkomstig is uit ecologisch verantwoorde bosbouw.


Ons hoofdkantoor in Houthalen werd in 2013 gebouwd met aandacht voor milieuvriendelijke maatregelen: het gebruik van duurzame bouwmaterialen, voldoende isolatie, zonne-energie, het hergebruik van regenwater voor het spoelen van toiletten, een energiemonitoringsysteem, lichtsensoren, gerecycleerde meubels in de cafetaria, een laadpaal voor elektrische wagens op de parking, groene stroom, … We kiezen in onze werkomgeving ook voor het gebruik van gerecycleerd papier en poetsproducten met Ecolabel of C2C label.

Onze inspanningen op dit vlak werden op 19 juni 2014 beloond met het “Charter milieu & duurzaam ondernemen” van Voka Limburg. Een deelname aan dit Charter betekent het op vrijwillige basis verdergaan dan de milieuwetgeving voorziet.

Voor de ophaling van ons elektronisch afval, werken we samen met Out of Use nv, die het afval maximaal recycleert. In 2016 leverden we een voorraad van 1275 ton elektronisch afval aan Out of Use nv, die hier 89,96 procent secundaire grondstoffen uit recycleerde. Hierdoor werd 1836 ton CO2 emissie vermeden.