Nu tot 50% korting voor het hele gezin, bij aankoop vanaf 2 artikelen. Shop hier 

Nu tot 50% korting voor het hele gezin, bij aankoop vanaf 2 artikelen. Shop hier

Investeren in maatschappelijk engagement maakt deel uit van duurzaam ondernemen. Als onderneming maakt JBC ook deel uit van onze maatschappij en daarom dragen wij ook graag ons steentje bij aan maatschappelijk relevante projecten.

Steun aan de basisschool van Tiripur in India

Aangezien JBC een familiebedrijf is en kinderen een kernwaarde zijn binnen het bedrijf, ondersteunen we sinds 2011, samen met ESSTEE EXPORTS (een fabrikant voor JBC), een basisschool in Tiripur, India. Onderwijs is niet vanzelfsprekend in India, maar voor ieder kind wel cruciaal. We ondersteunden de restauratie van de school, waar ook veel kinderen zitten van ouders die in de naburige kledingfabriek werken. De nodige faciliteiten werden voorzien en gerestaureerd zodat 600 kinderen (5 tot 13 jaar) zich kunnen ontwikkelen en een aangename schoolervaring krijgen. Zo werd er een speelplaats, volleybalveld, fietsenstalling, waterzuiveringsinstallatie, computerlokaal en sanitaire voorzieningen voorzien. Verder werd er ook een bewaker en een sanitair verantwoordelijke aangesteld zodat het schooltje in perfecte staat wordt gehouden. Dankzij deze voorzieningen genieten de kinderen van een kwalitatieve opleiding, drinkbaar water en bescherming, wat hun ontwikkeling ten goede komt. JBC, samen met onze fabrikant, blijft deze school verder financieel ondersteunen.

Steun aan de basisschool van Bashgari in Bangladesh

Tijdens een reis in Bangladesh, op weg naar een fabriek, zagen enkele werknemers van JBC in Bashgari een grote groep kinderen onder een boom zitten. Het bleek een groep schoolkinderen te zijn. Hun schooltje bestond vroeger uit een zelfgebouwde hut maar werd door een storm verwoest. De leraars wilden hun leerlingen echter niet in de steek laten en gaven de kinderen daarom les in de schaduw van een boom. Dit was uiteraard maar een tijdelijke oplossing, en JBC besloot om samen met FLAXEN (een fabrikant voor JBC) het schooltje te ondersteunen. Er werden intussen drie klaslokalen gebouwd, en de plannen voor extra klassen liggen op tafel. Dit basisschooltje is de enige kans op onderwijs voor de kinderen in dit dorp. Tijdens onze bezoeken aan Bangladesh wordt het schooltje ook regelmatig bezocht om te bekijken hoe het project loopt.

Samenwerking met Beschutte Werkplaatsen Limburg

JBC werkt al meer dan 25 jaar op een structurele manier samen met de Beschutte Werkplaatsen Limburg (Bewel). Elke dag zijn er enthousiaste Bewel-werknemers in de weer met het sorteren en re-conditioneren van de kleding alvorens deze naar onze winkels vertrekt. Op deze manier draagt JBC bij aan de maatschappelijke integratie van personen met een arbeidshandicap. In 2014 was JBC ook 'ambassadeur van de beschutte werkplaatsen'. Hierdoor konden we andere bedrijven warm maken voor een samenwerking met de beschutte werkplaatsen in hun buurt.

Kleding voor initiatieven die gezinnen in kansarmoede steunen

We ontvangen bij JBC heel wat vragen om onverkochte kleding te schenken aan sociale doelen. Jaarlijks schenkt JBC 50 pakketten onverkochte kleding aan Belgische erkende organisaties die gezinnen in kansarmoede ondersteunen. Ook een deel van de kledinginzamelactie die JBC jaarlijks organiseert, gaat naar lokale organisaties die de kleding ten goede laten komen aan mensen die er nood aan hebben.

Partner van Make-a-Wish

JBC is een van de partners van Make-a-Wish, de organisatie die hartenwensen vervult van kinderen met een levensbedreigende zieke. We dragen graag ons steentje bij om van iedere wensdag een bijzondere dag te maken. Vele wensdagen starten dan ook vaak in een JBC-winkel, waar ieder kind een nieuwe outfit mag uitkiezen. Want op zo'n bijzondere dag mogen deze kinderen er natuurlijk piekfijn uitzien, in een mooie nieuwe outfit voelt de dag extra feestelijk aan! En geluk en een lach zijn vaak een sterk medicijn.