Onze circulaire initiatieven bij JBC Onze circulaire initiatieven bij JBC

Onze circulaire initiatieven:

#WeGevenKledingDoor

Onze JBC-kleding is gemaakt om extra lang te dragen - en erna makkelijk door te geven. Fluitje van een cent dankzij al onze circulaire initiatieven: een ruim aanbod van tweedehandskleding in onze winkels, naamlabels met plaats voor twee namen, inzamelboxen, retoucheservices, en meer. Zo gaan de items van je mini(‘s) extra lang mee - en toveren ze ook daarna nog blije gezichten bij wie ze opnieuw draagt.

Samen met JBC naar meer duurzaamheid Samen met JBC naar meer duurzaamheid

Je favoriete JBC-kleding een (Op)-Nieuw leven geven? Dat doe je zo:

Tweedehands baby- en kinderkleding: JBC Op-Nieuw

Wat worden die kleintjes toch snel groot. Is je mini alweer uit dat jasje gegroeid? Ook dan zijn we er voor je: in een vaste tweedehandscorner in alle JBC-winkels shop je zorgeloos preloved baby- en kinderkleding. En op vaste Bring Back-momenten kan je zelf eenvoudig kleding binnenbrengen en ze een tweede leven geven in ruil voor JBC-punten, d.w.z. korting op je volgende aankoop. Want wat voor jouw kind te klein is, wordt voor iemand anders iets nieuws.

Wist je trouwens dat JBC een (tijdelijke) tweedehandswinkel geopend heeft in Olen? Je vindt er een heel groot aanbod baby- en kinderkleding van JBC, CKS en Fred + Ginger.

Meer over JBC-Opnieuw
Naamlabels bij JBC

Naamlabels

Bij JBC streven we ernaar producten te maken die gedragen, geliefd en doorgegeven kunnen worden. In alle JBC baby- en kindercollecties vind je een naamlabel met plaats voor twee namen. Zo is het extra makkelijk om iets door te geven van kind op kind. Dat hoeft niet alleen binnen je eigen gezin of familie, maar dat kan ook aan andere kinderen zijn via een Bring Back moment.

JBC inzamelboxen

Kledingstukken die je echt niet meer kan dragen? Laat ze achter in een van de inzamelboxen in elke JBC-winkel. Nog draagbare kleding wordt hergebruikt, niet-bruikbare items worden zo veel mogelijk gerecycleerd. Wij zijn hierin Belgisch pionier en werken samen met We Make Hope.

Wist je dat de opbrengst integraal naar de Bashgari New Model High School in Bangladesh gaat?

Meer over onze inzamelboxen

Gerecycleerde JBC-shopper

Wat er zoal gebeurt met het afgedankte textiel uit de inzamelboxen? Dankzij onze samenwerking met We Make Hope maken we van de ingezamelde kledij van onze inzamelboxen een gerecycleerde shoppingtas. Zelfs de lederen riemen en het label op de tas worden gemaakt van snijafval van JBC-riemen.

shop(per) hier
Retoucheservice bij JBC

Retoucheservice

Te lange broekspijpen? Laat je kleding nog beter aansluiten dankzij de permanente (betalende) retoucheservice in je JBC-winkel.

Retoucheservice bij JBC

Studio Soigner: kledingverzorging

Leer samen met JBC je kleren soigneren. Met de coole strijkpatches van Studio Unique kan je je kleding pimpen of herstellen. Welk diertje kies jij - een aapje, koala, leeuw of iets anders? En met de ecologische onderhoudsproducten van het Belgische merk Nanex hou je ze fris zónder ze vaak te wassen. Zo gaan ze nog langer mee. Voor modderknieën en geplette aardbei mag je een uitzondering maken. Al kan je met deze handige wastips voor de hele familie misschien wel wat efficiënter wassen!

shop kledingverzorging
Wat kan jij zelf doen Wat kan jij zelf doen

Wat kan jij zelf doen?

- Breng baby- en kinderkleding binnen tijdens een van de Bring Back-momenten. Volwassenkleding en kleding in slechte staat drop je in de JBC-inzamelbox

- Combineer Tweedehands parels met onze nieuwe collectie

- Volg deze handige wastips om je kleding extra lang te laten meegaan

ontdek onze wastips

Meer duurzaamheid bij jbc