Onze goede doelen bij JBC Onze goede doelen bij JBC

Onze goede doelen:

#WeGevenLiefdeDoor

Met onze eigen familie iets betekenen voor een andere familie, daar is het hem ook om te doen bij JBC. Niet alleen ver weg maar ook dichtbij. Gezinnen een warm hart en een luisterend oor bieden, hen ondersteunen waar nodig en hen de aandacht geven die ze verdienen. En liefde doorgeven, dat ook!

goede doelen

Met deze verzameling van acties, steunmaatregelen en initiatieven krijgen families - en met hen de hele maatschappij - een beetje meer erkenning voor wat zij het allerbelangrijkst vinden.

Goede doelen bij JBC

De opbrengst van de JBC-inzamelboxen gaat al sinds 2012 integraal naar de Bashgari New Model High School in Bangladesh.

Goede doelen bij JBC

De kinderen van Make-A-Wish kunnen een nieuwe outfit kiezen bij JBC.

Goede doelen bij JBC

Via een samenwerking met Pakje van je Hart van radiozender Joe krijgen kinderen die het moeilijk hebben een duwtje in de rug.

Goede doelen bij JBC

Samen met het Berrefonds ontwerpen we hartverwarmende Koestertruien voor elk gezin dat een kindje moet missen. De opbrengst gaat integraal naar het fonds.

Goede doelen bij JBC

In samenwerking met Ketnet organiseert Kom op tegen Kanker tweejaarlijks het initiatief ‘De Pet op tegen Kanker’. JBC verkocht zowel online als in de winkel heel wat petpakketten om Kom op tegen Kanker te steunen.

Goede doelen bij JBC

JBC is trotse partner van Bednet en ondersteunt hun belangrijkste boodschap: onderwijs vanop afstand toegankelijker maken. Elk jaar steunen we de acties met pyjama’s voor de winnaars van pyjamadag en verspreiden we mee hun boodschap.

Goede doelen bij JBC

Samen met de hele #JBCfamily steken we alle families een hart onder de riem met de allergrootste ploeg tegen kanker: de “Gelijk nen Echte”-ploeg. JBC verkocht professionele wieler items en schonk 15% van de omzet, en bij de wielertenues zelfs 20% van de omzet aan Kom op tegen Kanker. In totaal bracht deze actie 263.388 euro op. Met deze steun helpen we mee kanker te vermijden, te bestrijden en te verzachten.

samenwerkingen

Goede doelen bij JBC

Samen met vzw [h]ARS lanceerden we een nieuwe collectie personaliseerbare artikelen. Alle opbrengsten van de sweaters gaan integraal naar deze organisatie die kunstwerken verkoopt van jonge kunstenaars met een beperking.

Goede doelen bij JBC

Als (super)trotse partner van de Special Olympics Belgium ontwierpen we in 2023 de delegatiekledij voor alle 120 atleten, maar ook een coole supporterscollectie.

Goede doelen bij JBC

Al 25 jaar hebben we een samenwerking met maatwerkbedrijf Bewel, dat werk biedt aan mensen met een beperkte toegang tot de arbeidsmarkt. Bij JBC staan zij dagelijks in voor het uitpakken, sorteren en scannen van kleding.

In het Bewel-magazijn in Hasselt wordt JBC-kleding gestreken, gereviseerd en aan kapstokken gehangen.

Goede doelen bij JBC

Elke JBC-winkel is een inzamelpunt waar je je gebruikte laptop kan doneren. Ondernemers voor een Warm België kijkt ze na en tovert ze om tot Heartware: refurbished laptops voor kinderen en gezinnen die het het meest nodig hebben.

Meer duurzaamheid bij jbc