Onze partners bij JBC Onze partners bij JBC

Onze partners:

#WeGevenRespectDoor

Bij JBC rekenen we op onze mensen, maar zij ook op ons. Dus werken we generatie na generatie met respect voor al onze partners in de keten - en geven we ons respect ook generatie na generatie door. Al je JBC-kleding wordt in-house gedesigned in ons hoofdkantoor in Houthalen – en geproduceerd in China, Bangladesh, Turkije, India … op een zo eerlijk en veilig mogelijke manier.

We respecteren onze arbeiders bij JBC We respecteren onze arbeiders bij JBC

We respecteren onze arbeiders door:

... de arbeidsomstandigheden te verbeteren met Fair Wear

Bij JBC respecteren we al onze partners in de keten. Ons lidmaatschap bij de Fair Wear Foundation is cruciaal: zij begeleiden en ondersteunen merken om de arbeidsomstandigheden bij hun leveranciers te verbeteren en mensenrechten te respecteren. De aangesloten merken worden jaarlijks gecontroleerd tijdens de Brand Performance Check. In 2024 scoorden we de status ‘Good’ op de Fair Wear Brand Performance Check. Dit is het bewijs dat JBC echt werk maakt van betere werkomstandigheden en respect voor alle mensen die betrokken zijn bij de productie van onze kleding.

... een gedragscode op te leggen

De voorwaarden die we stellen op vlak van mensenrechten zijn vastgelegd in onze gedragscode of Code of Conduct. Alle directe leveranciers moeten deze Code of Conduct ondertekenen die ervoor zorgt dat ze zich aan de regels houden. Denk aan: geen dwang- of kinderarbeid, correcte werkuren, schone en veilige werkplekken …

... controle-audits uit te voeren

We investeren in langetermijnrelaties met onze leveranciers. Via bezoeken ter plaatse en controle-audits checken we of ze effectief de arbeidsvoorwaarden en de eisen uit de Code of Conduct naleven. We sturen ze bij in dialoog met hen, volgen klachten op, monitoren ze en evalueren ze.

Meer over de werkomstandigheden
Lijst van fabrieken van onze leveranciers JBC

Lijst van fabrieken van onze leveranciers

Bij JBC willen we heel duidelijk zijn over waar jouw kleren worden gemaakt.  In 2021 ondertekenden we als eerste Belgische retailer hiervoor de Transparency Pledge. Dit houdt in dat we heel helder communiceren over het land, het exacte adres, het aantal medewerkers en hoe lang we al samenwerken met de specifieke leveranciers. Zo kiest JBC bewust voor meer transparantie in de productieketen.

Je checkt het allemaal in onze lijst met productielocaties.

Lijst van fabrieken van onze leveranciers JBC

Meer duurzaamheid bij jbc