Nu tot 50% korting voor het hele gezin, bij aankoop vanaf 2 artikelen. Shop hier 

Nu tot 50% korting voor het hele gezin, bij aankoop vanaf 2 artikelen. Shop hier

I AM…FAIR

Het Belgische merk I AM gelooft dat duurzaamheid veel verder gaat dan het toevoegen van een aantal ecologische materialen in een kledingstuk. In de JBC E-shop kun je via de tool ‘Trace this item’ de herkomst traceren van elk I AM-kledingstuk. Waar werd het kledingstuk gemaakt? Door wie? Ontdek het door te klikken op 'Trace this item' langs het I AM product.

Lid van de Fair Wear Foundation

Bovendien is JBC, die alle I AM-kledingstukken produceert, aangesloten bij de Fair Wear Foundation. Een wereldwijde non-profit organisatie die goede werkomstandigheden in kledingfabrieken garandeert en nastreeft, en regelmatig fabriekscontroles uitvoert (meer info via www.fairwear.org)

I AM.. GROEN

Bij het creëren van de I AM-collectie wilt designer Sven Bullaert een voorloper zijn en kiest hij voor innovatieve materialen, zoals lyocel, biokatoen, gerecycleerd polyester en bamboe.

De productie gebeurt zo milieuvriendelijk mogelijk en er wordt geen dons gebeurd van levend geplukte dieren, bont of angorawol. Ook op vlak van transport, verpakking en verwarming van de bedrijfsgebouwen draagt I AM net als JBC haar steentje bij.

I AM is een transparant merk en zet de volgende jaren nog extra stappen richting duurzaamheid. Eerlijke mode moet ooit de standaard worden.

De top van Sven Bullaert...

De favoriete items van Sven Bullaert zijn onder meer de I AM homewear collectie gemaakt van bamboe, de gerecycleerde petflessenjas en de gerecycleerde denim.

Prepared for a second life

Elk I AM-kledingstuk verdient een tweede leven. U kan het na gebruik steeds terugbrengen naar een JBC-verkooppunt, tijdens een tweejaarlijkse kledinginzamelactie of in de kledingcontainer buiten aan de winkel.

Kledingstukken die kwalitatief nog heel goed zijn, komen via onze partners terecht bij kansarme kinderen en gezinnen in binnen- en buitenland die ze kunnen gebruiken. Indien de kleding te versleten is om opnieuw te dragen, wordt deze gerecycleerd tot nieuwe hoogwaardige materialen, zoals isolatiemateriaal, autobekledingen, vilttoepassingen, dekens, … tot zelfs nieuwe garens.

Designed with love, fun and creativity

Wat we ook maken, we doen het met liefde, fun en veel creativiteit. Dit klinkt misschien wat soft maar zo is het wel. We geloven sterk dat iets wat mensen maken met hart en ziel ook een echte bezieling meekrijgt.

De dag dat we niet meer gepassioneerd zouden zijn door mode en het plezier van het creëren houdt het op. We hopen alvast dat die dag nog ver weg is!

Sven Bullaert – bezieler van I AM

So imperfect and still learning day by day ...

We geven het gerust toe, het I AM project is nog niet perfect. Het streven naar duurzaamheid is dan ook een zoektocht, waarin we steeds stappen vooruit zetten en grenzen willen verleggen. Zo willen we de komende jaren nog verder werken aan transparantie, niet enkel tot op fabrieksniveau, maar ook tot op het niveau van de grondstoffen. Zo zoeken we verder naar duurzame materiaalkeuzes, om onze ecologische voetafdruk nog verder te verkleinen. I AM is een project in evolutie…